Architektura 21szego wieku : Propozycja Miasta Tajwanu / James Law Cybertecture

Dzięki uprzejmości Jamesa Jamesa Cybertecture Muzeum sztuki to budynek lub przestrzeń do wystaw sztuki.
Ideą tej propozycji Jamesa Jamesa Cybertecture, która została wyróżniona zasługą honorowego wyróżnienia, jest stworzenie architektury, która stanie się dziełem sztuki.
Aby stworzyć przestrzenie, które są unikalne i elastyczne.
Płynność i bezkształtna przestrzeń zaprojektowano w celu promowania ruchu i interakcji.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Stany materii są odrębnymi formami, które przyjmują różne fazy materii.
Ciało stałe jest stanem, w którym materia utrzymuje stałą objętość i kształt; ciecz jest stanem, w którym materia utrzymuje stałą objętość, ale dostosowuje się do kształtu swojego pojemnika; a gaz jest stanem, w którym materia rozszerza się, aby zająć jakąkolwiek objętość jest dostępna.
Dzięki uprzejmości James Law Cybertecture Strona znajduje się w pobliżu południowego krańca dzielnicy Yingge w Nowym Tajpej, na obszarze rekultywacji po zachodniej stronie rzeki Dahan.
Strona znajduje się w pobliżu dworca kolejowego Yingge i Yingge Ceramics Museum.
Dzięki uprzejmości James James Cybertecture Budynek ma 11 pięter wysokości, 77 metrów szerokości, długości i wysokości.
Program podzielony jest na 3 strefy, współczesne muzeum, muzeum dla dzieci i bibliotekę, strefy administracyjne.
Z lobby 2 / F goście mają dostęp do jednej z tych stref.
Północna część umożliwia dostęp do współczesnego muzeum 3 / F i specjalnych eksponatów.
Część południowa umożliwia dostęp do biblioteki piwnic i biur administracyjnych oraz do muzeum dla dzieci 3 / F.
Dzięki uprzejmości Jamesa Law Cybertecture Forma budynku pozwala na naturalną wentylację i światło słoneczne przez wejścia i przestrzenie atrium.
Efektem stosu jest ruch powietrza do i z budynku napędzany przez pływalność.
Może to poprawić komfort cieplny w półotwartym obszarze bez wymogu systemu HVAC.
Można uzyskać oszczędności energii.
Efekt stosu jest realizowany za pomocą studni świetlnej zlokalizowanej w centrum budynku.
Woda deszczowa gromadzona jest przez elewację i dach budynku, a szara woda jest wykorzystywana do nawadniania i płukania łazienek.
Aby zmniejszyć zapotrzebowanie na pitną wodę z sieci, recykling wody szarej i wody deszczowej może być wykorzystywany do celów nieprzenośnych.
Dzięki uprzejmości Jamesa Law Cybertecture Postery z fotowoltaiki i turbiny wiatrowe są rozproszone po całym obiekcie w celu promowania środowiska bardziej przyjaznego dla środowiska.
Aby uzyskać lepszą wydajność energetyczną, wentylację wyporową można zintegrować z promiennikiem chłodzącym.
Promienne chłodzenie odnosi się do dowolnego systemu, w którym temperatura powierzchni wewnętrznej jest obniżana w celu usunięcia odczuwanego wzrostu ciepła.
Na etapie budowy system rur jest równomiernie tkany przed odlaniem betonu.
Chłodzona woda krąży w systemie rur, aby usunąć ciepło.
Dzięki uprzejmości James Law Cybertecture Konstrukcja ma konwencjonalny system bez kolumn.
Jest wspierany przez ściany RC na krawędzi budynku.
Ściana RC przyczynia się do całkowitej masy cieplnej budynku i zapewnia ciągłą powierzchnię do zamocowania kulki.
okładzina, izolacja i co najważniejsze.
hydroizolacja.
Kratownice miały z grubsza mieć 2,5 m głębokości.
Losowe.
Pozostało.
Przestrzenie utworzone między sferami służą do wpuszczenia światła do muzeum.
Boki zachodnie i wschodnie mają mniej przeszkleń, które blokują światło słoneczne, a strona północna i południowa mają większą część przeszkleń.
Dzięki uprzejmości James James Cybertecture
[przypisy: deska tarasowa modrzew syberyjski, transkrypcje nagrań, deska tarasowa ]

Powiązane tematy z artykułem: deska tarasowa deska tarasowa modrzew syberyjski transkrypcje nagrań